Našim najmlajšim želimo skozi celo leto približati kulturne vrednote (kulturno obnašanje do vrstnikov, odraslih, kulturno ravnanje s knjigami, igračami in hrano) ter vzgajati spoštovanje do pisane in govorjene besede. Mesec februar je mesec kulture. Je mesec, kjer se povsod sliši pesem in lepa beseda. Tudi v enoti Kovor smo otrokom z različnimi dejavnostmi približali kulturni praznik, jih seznanili z našim največjim slovenskim pesnikom, slovensko himno in zastavo. Pod vodstvom vzgojiteljic so otroci postali pravi mali umetniki.

Najmlajši iz skupine Mavrica so spoznavali lik Franceta Prešerna in ob pomoči starejših otrok sestavili slovensko zastavo, ki so jo predhodno pobarvali.

V skupini Kapljica so izdelali plakat o dr. Francetu Prešernu. Postali so pesniki in z gosjim peresom in tušem “napisali” vsak svojo pesem. Preko slik so pesnika in njegovo življenje spoznavali tudi otroci iz skupine Sonce.

Za konec smo pripravili prav posebno proslavo. Zaradi ukrepov smo se skupine povezale kar preko aplikacije Zoom. Tam smo se pogovarjali o kulturnem prazniku, si pokazali naše umetnine in skupaj ob spremljavi flavte zapeli Zdravljico.