Enota Kovor

Novice, obvestila, informacije ...

MAVRIČNI DAN

Risanje z vodenimi barvami, kredami, igra in risanje z vodo, pihanje milnih mehurčkov.. Pisane barve so na igrišču pričarale pravi mavrični dan.

ŠPORTNO DOPOLDNE IN PODELITEV PRIZNANJ MALI SONČEK

Preko celega šolskega leta smo bili gibalno aktivni. In ravno takšen je bil tudi zaključek. Gibalni izzivi in prijetne gibalne naloge so nas čakale na igrišču. Po uspešno izvedeni gibalni aktivnosti so nas vzgojiteljice presenetile s sladoledom. Razveselili smo se tudi priznanj in medalj, ki smo si jih prislužili z izvajanjem različnih gibalnih dejavnosti.

Predstava gledališča KU KUC; Kje je nosek?

V petek, 20. 5. 2022 so si najmlajši otroci ogledali predstavo “Kje je nosek?”. Predstava je bila zelo zabavna, otroci so ob gledanju uživali, se smejali in v njej sodelovali.

POHOD V SVET DOGODIVŠČIN_POIŠČIMO PRIJATELJE

V četrtek, 15. 5. 2022 smo se vse tri skupine podale na pohod. Orientacijski pohod. Skupini Kapljica in Mavrica sta imeli nalogo, da označita pot in se na cilju skrijeta. Skupina Sonce, naši največji otroci pa nalogo, da poiščejo najmlajše. Vsi smo se zelo zabavali. Najmlajši pri lepljenju puščic, ki so označevale pot in pri pihanju balonov v katerih so se skrivale naloge za otroke, ki so nas iskali. Pot je vodila okrog Kovorja. Ko so prispeli na cilj jih je čakala naloga, da poiščejo najmlajše otroke. Seveda so nas našli. Razveselili smo se, ko smo se zagledali. Zaploskali smo si za uspešno rešene naloge. Seveda pa se s tem naš pohod v svet dogodivščin še ni končal. Vsi skupaj smo dobili nalogo, da na igrišču poiščemo še skriti zaklad. Skrival se je v skrinji, ki je bila na drevesu. Odprli smo skrinjo in se posladkali z zakladom. Vsi smo zelo uživali v res zanimivem dopoldnevu.

PLES V DEŽJU

22. 4. , ko planet Zemlja praznuje svoj dan, smo se tudi mi veselili. V vrtec smo prinesli dežnike, dežne plašče in škornje in imeli pravi ples v dežju. Bilo je zelo zabavno in veselo. Vsi smo preživeli lepo dopoldne.

SKUPNE DELAVNICE NA IGRIŠČU

V torek, 12. 4. 2022 je bilo na igrišču v Kovorju zelo zanimivo. Vsi otroci skupin Mavrica, Kapljica in Sonce so sodelovali v delavnicah na temo vremenskih pojavov. Opazovali smo nebo, oblake, sonce, letala, ki za seboj puščajo sledi in vse smo narisali na velik papir. Izdelovali smo zmaje, okrasili smo jih s krpicami blaga. Zmaji danes niso poleteli, čeprav je malo pihljal veter, ostali so na našem igrišču, pripeli smo jih na ograjo kjer jih bomo lahko pokazali našim staršem in mimoidočim. Izdelovali smo tudi vetrnice. Pritrdili smo jih na ograjo, da so se zavrtele nam je pomagal veter, tudi mi smo pihali in pomagali vetru. Bilo je zelo zabavno.  Lahko pa smo naredili tudi pravi poskus, kjer smo opazovali kako dežuje iz oblakov. Če smo kozarec stresli je nastala prava nevihta. Bilo je aktivno, zabavno in poučno dopoldne.

PRIREDITEV OB MATERINSKEM DNEVU

V četrtek, 24. 3. 2022, smo skupaj s PŠ Kovor in KS Kovor pripravili prireditev za vse mamice in žene. Sodelovale so vse tri skupine, od naših najmlajših do najstarejših otrok. Otroci so se na prireditev pripravljali dlje časa. Izdelovali so izdelke s katerimi smo okrasili oder in pripravili pravo razstavo izdelkov, ki so nastali izpod malih rokic. Za mamice smo pripravili tudi presenečenje. Portrete mamic smo izobesili na ograji, poleg portretov pa so bile tudi izjave otrok o mamicah. Bilo je lepo popoldne, veseli smo, da nam je uspelo razveseliti naše mamice in vse prisotne na prireditvi.

Zbiralna akcija papirja

SPOŠTOVANI STARŠI, KRAJANI IN KRAJANKE KS KOVOR

Vabimo vas, da se nam pridružite v zbiralni akciji starega papirja.

Potekala bo od ponedeljka, 14. 3. 2022, do ponedeljka, 28. 3. 2022.

Zbiralnik bo na parkirišču pri uvozu v gasilski dom in vrtec.

Namen zbiralne akcije je nakup novega igrala, ki bo razveselil najmlajše otroke vrtca in KS Kovor.

K sodelovanju lahko povabite tudi sosede, prijatelje in znance.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

KS Kovor in Vrtec Tržič

VABILO

Pustni torek

Na pustni torek so otroci in vzgojiteljice ostali doma. V vrtec so prišle maškare. Plesale so, se zabavale, odganjale zimo na sprevodu po Kovorju in se za konec sladkale z miškami, ki jih je ocvrla Barbara. Zelo so bile dobre. Se že veselimo pusta naslednje leto.

ENOTA KOVOR:

Skupina SONCE

Glavna cesta 24, Kovor, 4290 Tržič

tel.: 051 489 088

Skupini KAPLJICA in MAVRICA
Glavna cesta 14, Kovor, 4290 Tržič   
tel.: 082 014 861

vodja enote ga. Petra Bodlaj             
tel.: 082 014 861

poslovni čas:
od 5.30 do 16.30