Enota Kovor

Novice, obvestila, informacije ...

Mavrične palačinke

Na toplo, sončno sredo smo se v Kovorju sladkali z mavričnimi palačinkami. Testo za palačinke smo pripravili sami. Skupina Sonce ga je obarvala rdeče, skupina Kapljica pa modro. Obe skupini sta naredili tudi običajno testo. Zbrali smo se na igrišču vrtca in imeli pravi piknik. Iz kuhinje vrtca Tržič se nam je pridružil Žiga. Za peko palačink pač potrebuješ pravega kuharja. Žiga je pekel palačinke vseh barv, strokovne delavke pa smo palačinke postregle z viki kremo ali z marmelado. Otroci so nasmejanih ust uživali v palačinkah, ki so jih pomagali pripraviti. Prav vsi smo se jih najedli.

Ples na igrišču

V torek, 19. 10. 2021 nas je obiskala Lejla iz Plesnega kluba Tržič. Naučila nas je štiri nove plese, skupaj smo plesali in jo na koncu povabili, da z nami zapleše še Žabice. Ta ples znamo že zelo dobro zaplesati, tudi Lejla nas je pohvalila. Čas je hitro minil, dogovorili smo se, da nas Lejla še kdaj obišče. 

KOSTANJEVO DOPOLDNE V KOVORJU

Vsako leto, ko pride jesenski čas se ga skupaj z otroki zelo razveselimo. To je čas, ko se narava spreminja, listi na drevesih se obarvajo in počasi odpadejo. Veselimo se sprehodov in opazovanja sprememb v gozdu.

Naš vrtec stoji v bližini gozda v katerem je veliko kostanja. Vsi otroci od najmlajših do starejših so se skupaj s strokovnimi delavkami odpravili v gozd po kostanj. Veliko smo ga nabrali. Skupaj s KS Kovor smo pripravili kostanjevo dopoldne. Mi smo kostanj skuhali, pri peki kostanja pa nam je pomagal gospod Marjan Tavželj. Z veseljem se je odzval našemu predlogu in nam spekel kostanj, katerega smo vsi skupaj pojedli. Pogostili smo tudi predsednika KS in mimoidoče krajane. Bilo je lepo dopoldne, medsebojnega sodelovanja se veselimo tudi v bodoče. Hvala tudi našemu hišniku Tonetu, ki nam vedno priskoči na pomoč.

Petra Bodlaj, dipl.vzg.

Sodelovanje z ZD Tržič

V torek, 12.10.2021 nas je obiskala medicinska sestra Simona. Na zabaven način nam je predstavila, kako potujejo virusi, kako preprečujemo njihovo raznašanje in kje vse se nahajajo.

Na zanimiv način nam je približala tudi pomen in pravilno tehniko umivanja rok. S tem smo ponovno osvežili in poglobili že usvojena znanja v skrbi za lastno zdravje, ki je stalnica naše vsakodnevne rutine.

SODELOVANJE S KNJIŽNICO DR. TONETA PRETNARJA

Obiskal nas je Nejc Perko iz knjižnice Tržič. Povedal nam je dve zgodbici. O razbiti buči in o jeseni. Z navdušenjem smo ga poslušali, tako najmlajši kot tudi starejši otroci. Dogovorili smo se, da nas kmalu spet obišče. Pripravil nam bo tudi knjige, katerih se že zelo veselimo.

Kaj diši?

Tudi v dislocirani enoti Kovor smo se pridružili dnevom evropske kulturne dediščine in projektu z naslovom Kaj diši. Strokovne delavke obeh oddelkov smo dejavnosti skupaj načrtovale in se dogovorile za medsebojno sodelovanje.

S pomočjo slikanic in različnih zgodbic so otroci spoznavali različno hrano in njen nastanek.

Mlajši oddelek je pripravil predstavo – kamišibaj z naslovom Lonček, kuhaj in na predstavo smo povabili starejše otroke.

Starejši otroci pa so postali pravi mojstri v peki. Skupaj z gospo Marinko so spekli piškote, pri peki jabolčnega zavitka pa jim je pomagala gospa Nevenka. Obe sta starejši krajanki Kovorja in za njuno pomoč in pripravljenost za sodelovanje se jim najlepše zahvaljujemo. Na pokušino so povabili mlajše otroke. Seveda smo se povabilu zelo radi odzvali in z veseljem smo se posladkali z zares okusnimi piškoti in slastnim jabolčnim zavitkom.

Sodelovali smo tudi z Eko kmetijo Šlibar. Vsi skupaj smo se odpravili na kmetijo, kjer smo pobirali jabolka. Jabolka smo zložili v košari in jih odnesli v vrtec. Iz jabolk smo naredili jabolčne krhlje. Pa ne le enkrat, večkrat, ker so bili tako zelo okusni. Krhlje smo odnesli tudi Gregorju in Moniki s kmetije Šlibar in se zahvalili za sodelovanje.

Posebno doživetje za starejše otroke je bilo kosilo, saj so Tržiške bržole pojedli z lesenimi žlicami.

Otroci obeh oddelkov so tudi likovno ustvarjali in izdelke razstavili v igralnici in na hodniku. Petra Bodlaj

JUHUHU, SEPTEMBER JE TU!

Počitnice so se končale in spet je čas, da se srečamo v vrtcu. V Kovorju je letos še bolj živahno. Šolsko leto smo pričeli z dvema oddelkoma. Vrtec obiskujejo otroci stari od 1 – 6 let. Srečamo se na igrišču, se spoznavamo med seboj, si pomahamo, ko gremo na sprehod in že sklepamo prva prijateljstva.

Skupaj smo sodelovali  pri množičnem teku otrok, 23. 9. 2021. Tekli smo na travniku v Zvirčah, najmlajši so do tja prišli z vozičkom, starejši otroci pa so se na pot pogumno podali peš. Skupaj smo tekli kros. Spodbujali in navijali smo za prav vse otroke. Po končanem teku smo skupaj še zapeli in zaplesali. Aktivno in nasmejano smo obeležili dan slovenskega športa.

Ker pa smo radi gibalno aktivni, smo v petek, 24. 9. 2021 pripravili športno dopoldne na igrišču vrtca. Otroci starejše skupine s Tatjano in Klaro so pripravili poligon z različnimi gibalnimi nalogami in mlajšo skupino povabili na aktivno preživljanje gibanja na prostem. Z veseljem smo se odzvali. Poligon je vključeval različne gibalne izzive, ki smo jih opravili starosti in sposobnostim primerno. Vsi pa smo uživali, bili aktivni in vsi skupaj smo se strinjali, da kmalu ponovimo.

Petra Bodlaj

ENOTA KOVOR:

Glavna cesta 24, Kovor, 4290 Tržič
tel.: 051 489 088

vodja enote ga. Petra Bodlaj                          tel.: 082 014 861

poslovni čas:
od 5.30 do 16.30