Enota Kovor

Novice, obvestila, informacije ...

MESEC MAREC

Torek, 21. 3. 2023 so otroci, ki obiskujejo dislocirane oddelke v Kovorju, Vrtca Tržič, nestrpno pričakovali. Na ta dan so se otroci pripravljali kar nekaj časa. S prireditvijo, ki so jo pripravili, so razveselili in presenetili svoje starše in ostale gledalce.

Prireditev so otvorili najmlajši otroci iz skupine Mavrica. Nekateri so že dopolnili dve leti, večina še ne. Staršem in obiskovalcem so se predstavili s plesom, prstnimi igrami in pesmijo.

Za njimi so nastopili otroci, ki obiskujejo oddelek Kapljica. Predstavili so se z dvema točkama.

Zadnji so na odru nastopili najstarejši otroci iz skupine Sonce. Pripravili so dramatizacijo glasbene pravljice Mala Marjetica in gozdni mož.

Po končani predstavi smo se vsi srečali na igrišču, kjer so otroci ustvarjali v treh delavnicah, starši pa so čas izkoristili za druženje. Prijetno druženje smo zaključili, ko je že padel mrak. 

Hvala lepa vsem, ki so si vzeli čas in se udeležili prireditve.

Pustni torek

Na pustni torek so v vrtec prišle pustne šeme. Razposajene, vesele in pripravljene na odganjanje zime. Skupaj smo se odpravili na pustni sprevod v okolici vrtca. Ker so maškare tako glasno odganjale zimo, jih je na igrišču pričakalo presenečenje. Pustna glasba in še tople pustne miške. Skupaj smo zaplesali in se veselili.

Prireditev ob kulturnem dnevu

V sodelovanju s knjižnico Dr. Toneta Pretnarja in gospoda Nejca Perka, smo pripravili prireditev ob kulturnem dnevu.

Poslušali smo slovenski himno, ki jo je zaigrala Katja.

Nejc Perko nam je predstavil pesem Dr. Franceta Prešerna Povodni mož. Z zanimanjem smo ga poslušali. Otroci so spoznali našega največjega pesnika, njegovo delo in se posladkali s figami.

Na koncu so nam otroci iz skupine Sonce zaplesali še nekaj ljudskih plesov.

Zima in sneg

V mesecu januarju nas je vse razveselil sneg. Na igrišču so nam delali družbo sneženi možje, ki smo jih naredili sami.

Obiskali smo tudi zasnežen hrib v bližini našega vrtca, kjer smo uživali v sankanju, kepanju, igri na snegu.

Praznični december v vrtcu

Decembra so v vrtcu zasvetile lučke in skupaj z otroki smo okrasili novoletne smrečice.

December smo pričeli s pesmijo. Obiskala nas je Kristina Lindav. Preko kamišibaja, ki ga je prinesla s seboj, smo skupaj prepevali jesenske in se naučili zimske pesmice. Kamišibaj je bil otrokom zelo všeč. Zaželeli so si, da bi ga tudi oni imeli.

Želja se jim je uresničila na našem prednovoletnem srečanju. Najprej so si otroci skupaj s starši ogledali igrico Tri goske, ki smo jo pripravile strokovne delavke dislociranih oddelkov v Kovorju. Potem je otroke čakalo dvojno presenečenje. Na stojnici so jih čakali kamišibaji, na odru spodnje dvorane pa Božiček. Prinesel jim je darila, ki jih je za otroke priskrbela KS Kovor.

Za veselje v otroških očeh so poskrbeli tudi otroci sami. Igrač, ki jih doma ne potrebujejo več, so prinesli na stojnico »izmenjevalnica igrač«. In med prinesenimi igračami je vsak našel kakšno zase.

Obiskala nas je tudi knjižničarka Vesna Rogelj in nam prebrala zgodbico Lan in Luna božična jelka. Zgodbici smo vsi z veseljem prisluhnili, potem pa skupaj še okrasili novoletno smrečico, ki jo je knjižničarka prinesla s seboj.

Obiskali so nas otroci iz PŠ Kovor. Pripravili so predstavo z naslovom Rokavička. Njihovega obiska smo se zelo razveselili.

Skupino Sonce je obiskala babica dečka. Skupaj so krasili praznične piškote in naredili slastne indijančke.

S svojim obiskom nas je presenetil in razveselil tudi dedek Mraz. S seboj je prinesel darilo. Veliko darilo, v katerem se je skrivala knjiga za prav vsakega otroka.

Zadnji dan pred prazniki pa je bilo v vrtcu res čarobno. Za otroke smo vzgojiteljice pripravile pravo presenečenje. Čajanko. Praznično okrašene mize, prijetna glasba, sladke dobrote in čaj. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne, zaželeli smo si lepo preživetih praznikov in čim več takih dogodkov, ki nas povezujejo in otrokom narišejo nasmeh na obrazu.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk je osredni dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos je bilo to v petek, 18. novembra 2022.

Zajtrk, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka smo si privoščili tudi mi. Najstarejši skupini so se pri zajtrku pridružili ravnateljica Vrtca Tržič, Tatjana Blaži, poslanec Državnega zbora, mag. Borut Sajovic in podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, Dušan Bodlaj.

Tudi najmlajši so si želodčke napolnili z domačimi slovenskimi jedmi in se veseli in polni vtisov odpravili v nov dan.

Viteško popoldne

V oktobru smo izvedli pravo viteško popoldne. Najprej smo si ogledali predstavo Grad Gradič, ki so nam jo zaigrali otroci iz skupine Sonce. Pri petju pesmic so sodelovali tudi otroci iz skupine Kapljica. Naši najmlajši, otroci iz skupine Mavrica pa so bili tokrat gledalci. Po predstavi smo se zabavali na igrišču, v različnih viteških igrah. Hodili smo s hoduljami, metali obroče na stožce, podirali pločevinke z žogo, jahali konje in si izdelali pravo viteško krono. Skupaj smo preživeli lepo popoldne.

NOVO ŠOLSKO LETO

1.septembra se je pričelo novo šolsko leto. Počitnice so se končale in v vrtec so spet pritekli otroci. Nekateri so vrtec že obiskovali, prišli pa so tudi otroci, ki so vrtčevski prag prestopili prvič. Pričakale smo jih strokovne delavke Tatjana, Klara, Brigita, Urša, Barbara in Petra.

September je mesec, ko se spoznavamo med seboj, se navajamo na nove prostore, nove prijatelje in okolje. Raziskujemo igrače, opazujemo okolico vrtca. Radi pojemo, plešemo in ustvarjamo. Razveselili smo se tudi novega igrala na našem igrišču in talnih poslikav, ki so popestritev pri bivanju na igrišču.

Otroci skupin Mavrica, Kapljica in Sonce smo skupaj sodelovali v množičnem teku otrok. Tekli smo na travniku in se ob tem zelo zabavali. V tednu otroka smo se skupaj odpravili na raziskovanje gozda, nabirali smo naravni material in kostanj. Ob koncu Tedna otroka smo skupaj zaplesali in pojedli sadna nabodala, ki smo jih naredili sami.

Kot se za jesenski čas spodobi, smo tudi mi imeli kostanjevo dopoldne. Kostanj, ki smo ga nabrali v gozdu smo skuhali in spekli in ga z veseljem pojedli.

Veselimo se novih doživetij v vrtcu.

MAVRIČNI DAN

Risanje z vodenimi barvami, kredami, igra in risanje z vodo, pihanje milnih mehurčkov.. Pisane barve so na igrišču pričarale pravi mavrični dan.

ŠPORTNO DOPOLDNE IN PODELITEV PRIZNANJ MALI SONČEK

Preko celega šolskega leta smo bili gibalno aktivni. In ravno takšen je bil tudi zaključek. Gibalni izzivi in prijetne gibalne naloge so nas čakale na igrišču. Po uspešno izvedeni gibalni aktivnosti so nas vzgojiteljice presenetile s sladoledom. Razveselili smo se tudi priznanj in medalj, ki smo si jih prislužili z izvajanjem različnih gibalnih dejavnosti.

ENOTA KOVOR:

Skupina SONCE

Glavna cesta 24, Kovor, 4290 Tržič

tel.: 051 489 088

Skupini KAPLJICA in MAVRICA
Glavna cesta 14, Kovor, 4290 Tržič   
tel.: 082 014 861

vodja enote ga. Petra Bodlaj             
tel.: 082 014 861

poslovni čas:
od 5.30 do 16.30