1.septembra se je pričelo novo šolsko leto. Počitnice so se končale in v vrtec so spet pritekli otroci. Nekateri so vrtec že obiskovali, prišli pa so tudi otroci, ki so vrtčevski prag prestopili prvič. Pričakale smo jih strokovne delavke Tatjana, Klara, Brigita, Urša, Barbara in Petra.

September je mesec, ko se spoznavamo med seboj, se navajamo na nove prostore, nove prijatelje in okolje. Raziskujemo igrače, opazujemo okolico vrtca. Radi pojemo, plešemo in ustvarjamo. Razveselili smo se tudi novega igrala na našem igrišču in talnih poslikav, ki so popestritev pri bivanju na igrišču.

Otroci skupin Mavrica, Kapljica in Sonce smo skupaj sodelovali v množičnem teku otrok. Tekli smo na travniku in se ob tem zelo zabavali. V tednu otroka smo se skupaj odpravili na raziskovanje gozda, nabirali smo naravni material in kostanj. Ob koncu Tedna otroka smo skupaj zaplesali in pojedli sadna nabodala, ki smo jih naredili sami.

Kot se za jesenski čas spodobi, smo tudi mi imeli kostanjevo dopoldne. Kostanj, ki smo ga nabrali v gozdu smo skuhali in spekli in ga z veseljem pojedli.

Veselimo se novih doživetij v vrtcu.