Decembra so v vrtcu zasvetile lučke in skupaj z otroki smo okrasili novoletne smrečice.

December smo pričeli s pesmijo. Obiskala nas je Kristina Lindav. Preko kamišibaja, ki ga je prinesla s seboj, smo skupaj prepevali jesenske in se naučili zimske pesmice. Kamišibaj je bil otrokom zelo všeč. Zaželeli so si, da bi ga tudi oni imeli.

Želja se jim je uresničila na našem prednovoletnem srečanju. Najprej so si otroci skupaj s starši ogledali igrico Tri goske, ki smo jo pripravile strokovne delavke dislociranih oddelkov v Kovorju. Potem je otroke čakalo dvojno presenečenje. Na stojnici so jih čakali kamišibaji, na odru spodnje dvorane pa Božiček. Prinesel jim je darila, ki jih je za otroke priskrbela KS Kovor.

Za veselje v otroških očeh so poskrbeli tudi otroci sami. Igrač, ki jih doma ne potrebujejo več, so prinesli na stojnico »izmenjevalnica igrač«. In med prinesenimi igračami je vsak našel kakšno zase.

Obiskala nas je tudi knjižničarka Vesna Rogelj in nam prebrala zgodbico Lan in Luna božična jelka. Zgodbici smo vsi z veseljem prisluhnili, potem pa skupaj še okrasili novoletno smrečico, ki jo je knjižničarka prinesla s seboj.

Obiskali so nas otroci iz PŠ Kovor. Pripravili so predstavo z naslovom Rokavička. Njihovega obiska smo se zelo razveselili.

Skupino Sonce je obiskala babica dečka. Skupaj so krasili praznične piškote in naredili slastne indijančke.

S svojim obiskom nas je presenetil in razveselil tudi dedek Mraz. S seboj je prinesel darilo. Veliko darilo, v katerem se je skrivala knjiga za prav vsakega otroka.

Zadnji dan pred prazniki pa je bilo v vrtcu res čarobno. Za otroke smo vzgojiteljice pripravile pravo presenečenje. Čajanko. Praznično okrašene mize, prijetna glasba, sladke dobrote in čaj. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne, zaželeli smo si lepo preživetih praznikov in čim več takih dogodkov, ki nas povezujejo in otrokom narišejo nasmeh na obrazu.